Kainaloiden liikahikoilu – nämä vinkit auttavat

Parhaat vinkit miesten kainalohikoilun vähentämiseksi ja jopa lopettamiseksi

 • Juha / Artikkeli päivitetty 25.11.2023

Kainaloiden hikoilu. Siinäpä aihe, johon jokainen mies voi samaistua.

Kuvittele että olet treffeillä, aurinko paistaa ja tunnet olevasi tosi alfa – kun yhtäkkiä, ilman mitään järkevää syytä, kainalot muuttuvat  vesiputoukseksi. Tunnet kuinka uusi paitasi alkaa kostua ja koetat paniikissa liimata kädet kylkiin. Seuraavaksi alatkin miettiä keinoja häipyä paikalta. Nopeasti 😓

Joo, ei ole hauskaa. Se pilaa tunnelman yhtä varmasti kuin lämmin olut.

Nolot hikijäljet voivat jopa heikentää itseluottamustasi ja hidastaa sinua urallasi ja sosiaalisessa elämässäsi.

Mutta älä huoli, tässä miehekkäässä oppaassa otamme hikistä härkää sarvista ja tutkimme kaikkea kotikonsteista ja lääketieteellisistä hoitomuodoista tuotteisiin, jotka voivat auttaa sinua patoamaan hikoilevat kainalot. On aika sanoa hyvästit noloille läikille.

Joten nappaa kylmä juoma, rentoudu ja valmistaudu selättämään kainalohikoilu kuin mies.

Miksi kainalot hikoilevat?

Kun tiedetään syyt, ratkaisut löytyvät helpommin. Tässä muutamia yleisimpiä syitä hikoiluun:

 • Stressi ja huolet: Ah, nuo miehenä olemisen ilot ja arkielämän paineet. Olipa kyse sitten työhaastattelusta, esiintymisestä tai treffeistä, stressi ja jännitys voivat aukaista nuo ärsyttävät hikirauhaset. Aivan kuin kainalot laskisivat peloissaan alleen.
 • Mausteiset ruoat: Kaikki rakastavat hyvää mausteista ruokaa, mutta varo jälkiseurauksia. Mausteiset ruoat voivat käynnistää hikirauhasten toiminnan, jonka jälkeen kainalot tuntuvat kuin siellä olisi lihapiirakka kaikilla mausteilla. Harkitse siis kahdesti, ennen kuin nautit extratulisesta chilikastikkeesta. Muita hikoilua lisääviä aineita ovat valkosipuli, curry, tee ja kahvi.
 • Tietyt lääkkeet: Joskus juuri se, minkä pitäisi parantaa oloa, voi saada meidät hikoilemaan pahemmin. Jep, tietyt lääkkeet, kuten masennuslääkkeet ja särkylääkkeet, voivat sekoittaa kehomme termostaatin ja muuttaa kainalot suoksi.

Ja tietysti nämä ilmiselvät syyt:

 • ***vetillinen helle: Eli ne paahtavat kesäpäivät, kun aurinko käristää kaikkea kuin grillimakkaraa nuotiossa. Myös kainalosi tuntevat kuumuuden, ja kun lämpötila nousee, hikirauhaset aukeavat – pam! Padot murtuvat.
 • Intensiivinen liikunta: Raudan pumppaaminen, urheileminen tai jopa tiukat tee-se-itse-projektit voivat muuttaa kainalot liukkaaksi liukumäeksi. Kun annat kaikkesi, kehosi yrittää kiihdyttää hikituotantoa pitääkseen sinut viileänä.

Miten kainalohikoilua voi vähentää?

Seuraavaksi ehdotan muutamia elämäntapaviilauksia, jotka pitävät sinut viileänä, itsevarmana ja tyylikkäänä. Valmistaudu vapauttamaan sisäinen alfasi näillä miehisillä vinkeillä:

 1. Pukeudu fiksusti: Vaatteiden valinnalla voi olla suuri merkitys. Valitse hengittäviä kankaita, kuten puuvillaa tai pellavaa, jotka antavat ihosi hengittää ja ehkäisevät ikäviä kainalotahroja. Hylkää tiukasti istuvat paidat, jotka sitovat lämpöä ja kosteutta, ja valitse väljiä sekä ilmavia malleja. Ja jos tykkäät enemmän vartalonmyötäisestä vaatetuksesta, varmistu, että se on irti ainakin kainaloiden ihosta.
 2. Pysy raikkaana ja puhtaana: Hygienia on avainasemassa. Käy säännöllisesti suihkussa ja pidä kainalot puhtaina. Käytä antibakteerista saippuaa karkottaaksesi kaikki hajua aiheuttavat bakteerit ja investoi laadukkaaseen antiperspiranttiin, jotta kainalot pysyvät kuivina koko päivän (perusdödöt vain peittävät hienhajua). Lisävarmuutta saat hulauttamalla talkkia kainalokuoppiin.
 3. Trimmaa kainalot: Kainalokarvojen leikkaaminen tai ajeleminen ei ole pelkästään naisten etuoikeus. Chewbacca-tyylinen kainalokampaus aiheuttaa vain harmaita hiuksia, koska se tallentaa übertehokkaasti kosteutta ja hajuja. Vähemmän karvoja tarkoittaa myös vähemmän pinta-alaa, johon kosteus voi tarttua ja enemmän ihoa, johon dödö voi tarttua. Joten tartu trimmeriin ja hurauta turhat pois. Kainaloita ei muuten tarvitse hinkata posliiniksi, vaan lyhytkin karva riittää säilyttämään hygienian ja miehisen tyylin.
 4. Nesteytä, mutta jätä viina väliin: Joojoo, tiedän – parempaa ei olekaan, kuin kylmän oluen avaaminen kuumana päivänä. Mutta liiallinen alkoholinkäyttö voi tehdä hallaa hikirauhasillesi. On aika löytää tasapaino! Pysy nesteytettynä vanhalla kunnon H2O:lla ja vähennä viinaa. Muun muassa kainalosi kiittävät sinua ja tunnet olosi raikkaammaksi kuin koskaan.
 5. Pidä silmällä säätä: Kun lämpötila nousee, on aika toimia. Vältä viettämästä liikaa aikaa helteisessä ympäristössä. Etsi varjoa, käynnistä ilmastointilaite tai mene uima-altaaseen pitämään kehon lämpötila kurissa. Muista että viileä mies on kuiva mies.
 6. Chillaa, mies: Stressi voi lisätä hikituotantoasi, joten on tärkeää löytää keinoja rentoutua ja ottaa iisisti. Olipa kyse sitten kuntosalilla käymisestä, töistä tai harrastuksesta, tee kaikkesi, jotta stressitasot pysyvät kurissa. Rauhallinen ja rento kaveri saa pienemmällä todennäköisyydellä kainalosuon.

Kainaloiden liikahikoilun hoito

Seuraavaksi nappaamme vyölle parhaat aseet kainalohikoilua vastaan. Tutustu näihin mahtaviin tuotteisiin, jotka on suunniteltu pitämään sinut viileänä, kainalokuivana ja itsevarmana koko päivän ajan.

 1. Superantiperspirantit: Nämä pahikset iskevät koostumuksellaan miehekkäästi hikeä vastaan. Valitse erityisesti miehille suunniteltuja antiperspirantteja, joissa on tehokkaita ainesosia, kuten alumiinikloridia tai alumiini-zirkoniumia.
 2. Talkki: Älä aliarvio vanhan kunnon talkin voimaa. Tämä hyväksi havaittu ase auttaa imemään ylimääräisen kosteuden ja pitämään kainalot kuivina ja hajuttomina. Ripottele vain hieman talkkia kainaloihin ennen pukeutumista ja anna sen tehdä taikojaan lopun päivää.
 3. Paitasuojukset: Nämä nerokkaat laput kiinnittyvät paitojesi kainaloihin ja toimivat kilpenä hikitahroja vastaan. Ne imevät kosteutta kuin sieni ja pitävät vaatteesi kuivina ja tahrattomina.
 4. Apteekin antiperspirantit: Jos olet valmis kokeilemaan isojen poikien aineita, testaa kliinisen tason antiperspirantteja. Näissä raskaan sarjan tuotteissa on maksimaalinen hikeä torjuva teho, joka auttaa tiukoissakin paikoissa. Osa näistä aineista on tiskin alla, joten saatat joutua ensin kyselemään niistä lääkäriltä.

Näin käytät antiperspiranttia tehokkaasti

Ok, osaat kyllä itsekin sivellä perspiranttia kainaloihisi – mutta tiesitkö nämä jutut?

 • Antiperspiranttia kannattaa suihkia kuivalle iholle, koska pienikin määrä kosteutta voi estää ainesosia sulkemasta hikirauhasia.
 • Laitatko paidan päälle heti aineen levittämisen jälkeen? Odota hetki, että se ehtii kuivua. Silloin se ei pyyhkiydy heti pois.
 • Suurimman hyödyn saat, kun levität antiperspiranttia illalla. Yöllä fyysinen aktiivisuus on yleensä minimissään, joten antiperspirantin vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään hikirauhasiin tehokkaammin.
 • Ajele kainalokarvat lyhyemmiksi, niin antiperspirantti ei jää heti karvoihin kiinni, vaan se kulkeutuu iholle. Siellä se tehoaa paljon paremmin.

Onko paidoissasi jämähtäneitä hikitahroja, jotka eivät irtoa pesussa?

Nyt on aika puuttua ikivanhaan ongelmaan, joka koskee paitojen hikitahroja. Kukaan ei halua nähdä keltaisia kainalolaikkuja suosikkipaidoissaan, joten tässä aluksi muutamia hyväksi havaittuja taktiikoita, joilla voit pitää tahrat loitolla:

 1. Pue kerroksittain: Kerrospukeutuminen voi olla salainen aseesi hikitahrojen estämiseksi. Valitse kosteutta hyvin siirtäviä kankaita, kuten puuvillasta tai bambusta valmistettuja aluspaitoja. Kun nämä vaatteet imevät kosteuden, päällimmäinen paita jää tahrattomaksi ja raikkaaksi.
 2. Maastouta hikiläikät: Oikeanlaisten vaatteiden valinta voi tehdä ihmeitä, kun haluat piilottaa ärsyttävät hikitahrat. Tummat paidat tai kuviot ovat paras vaihtoehto mahdollisten hikijälkien peittämiseksi.
 3. Valitse oikea antiperspirantti: Älä aliarvioi laadukkaan antiperspirantin voimaa. Etsi erityisesti liikahikoilun torjuntaan kehitetty antiperspirantti ja käytä sitä päivittäin. Paitasi kiittävät pitkällä aikavälillä.

Valitse oikeat tahranpoistoaineet

Tutustu seuraaviin tahranpoistotekniikoihin niitä tilanteita varten, jolloin hiki on päässyt kaikesta huolimatta livahtamaan suojauksen läpi. Näillä kotikonsteilla pääset jo pitkälle:

 • Vanhoja läikkiä on vaikeampi saada irti, joten pese vaatteesi heti käytön jälkeen.
 • Hikitahrat ja pinttynyt haju lähtevät etikassa liottamalla. Miksaa noin puoli desilitraa etikkaa ja viisi litraa haaleaa vettä ja liota vaatteita siellä noin tunti. Sen jälkeen voit pestä vaatteen normaalisti. Älä heitä enää koneeseen valkaisuainetta, sillä siitä voi syntyä myrkyllistä kaasua.
 • Suola ja sitruuna sopivat muuhunkin kuin tequilan kanssa. Sirottele hikitahralle suolaa ja purista päälle hieman sitruunamehua. Hiero aineksia tahraan ja pese sitten vaate pesukoneessa.
 • Myös sooda (se leivonnassa käytettävä valkoinen jauhe) tehoaa hikiläikkiin. Annostele pesukoneeseen joko vaatteiden sekaan tai pesuainelokeroon muun pesuaineen sekaan 1-3 ruokalusikallista soodaa. Pese normaalisti.
 • Hien lisäksi kankaaseen voi jäädä deodoranttitahroja. Pese tällainen vaate apteekista saatavalla oksaalihapolla. Googlaa kuitenkin ensin, voitko hapottaa paitasi.

Mitä tästä opimme?

Väärässä paikassa kostuvat kainalot eivät ole maailmanloppu, vaikka se saattaa siltä tuntuakin. Testaa yllä olevia vinkkejä rauhassa ja ota tehokkaimmat jokapäiväiseen käyttöön.

Henkilökohtaisesti toimivin juttu on ollut kainalokarvojen kevyt trimmaaminen. Lisäinfoa löydät tästä oppaasta: Miesten ihokarvojen poisto ja trimmaus

Jos nämä kikat eivät auta, listasin vielä muutamia hoitomuotoja, joita suositellaan vain tosipaikan tullen. Nämä ovat erittäin tehokkaita hikoilun terminoijia ja sinun kannattaa neuvotella ensin perusteellisesti lääkärisi kanssa niiden käytöstä. Löydät ne tästä alta, kysymys-vastausosiosta.

Tsemppiä ja jos vinkeistä on apua, kerro siitä muillekin jättämällä kommentti alle.

PS. Nappaa täältä mukaasi miesten vartalotrimmeri, jolla trimmaat kainalot ja muut paikat käden käänteessä. Nyt -20 % ALEssa.

Hyviä kysymyksiä liikahikoilusta ja vastaukset niihin

Kun mikään muu ei enää auta ja olet valmis ottamaan käyttöön tosi isot aseet, nämä vaihtoehdot voivat auttaa.

Reseptillä myytävät antiperspirantit: Unohda tavalliset antiperspirantit, joita löydät kaupan hyllyiltä. Nyt puhutaan reseptilääkkeistä, jotka on erityisesti suunniteltu torjumaan liiallista hikoilua. Nämä aineet sisältävät suuria pitoisuuksia alumiinikloridia, joka tukkii hikirauhaset ja pitävät hien tehokkaasti loitolla. Keskustele lääkärisi kanssa saadaksesi käsiisi tämän luokan settiä.

Suun kautta otettavat lääkkeet: Joskus ratkaisu on pillereissä. Suun kautta otettavat lääkkeet, kuten antikolinergiset lääkkeet, voivat tehdä ihmeitä koko kehossasi. Periaatteessa ne käskevät hermostoasi rauhoittumaan ja vähentämään hikoilun määrää. Muista kuitenkin, että näillä lääkkeillä voi olla sivuvaikutuksia, joten on tärkeää neuvotella lääkärin kanssa, ennen kuin hyppäät tähän kelkkaan.

Botuliinitoksiinipistokset: Kyllä, nyt puhutaan Botoxista. Se ei ole enää vain ryppyjen ja juonteiden tasoittamiseen. Botox-pistokset voivat olla käänteentekevä tekijä taistelussa kainaloiden hikoilua vastaan. Kun tätä tavaraa ruiskutetaan hikirauhasiin, se estää hermosignaalit, jotka aiheuttavat liiallista hikoilua. Ota yhteyttä ihotautilääkäriin, jos tämä vaihtoehto kiinnostaa.

Iontoforeesi: Tässä hoitomuodossa käytetään erikoislaitetta, joka syöttää kainaloalueelle matalaa sähkövirtaa, joka salpaa hikisignaalit. Se ei kuulosta kovin kiihottavalta, mutta älä huoli, se on itse asiassa turvallista ja kivutonta.

Kirurgiset toimenpiteet: Jos olet valmis tekemään kaikkesi hikoiluongelman lyömiseksi, kirurgiset toimenpiteet voivat helpottaa pitkällä aikavälillä kainaloiden hikoilua. Vaihtoehdot, kuten hikirauhasen poisto tai sympatektomia, jossa hikoilusta vastaavat hermot katkaistaan, voivat olla erittäin tehokkaita. Muista kuitenkin, että leikkaus on iso päätös ja on tärkeää keskustella riskeistä, hyödyistä ja mahdollisista sivuvaikutuksista pätevän kirurgin kanssa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Miesten ihokarvojen ajelu ja sheivaus

Miesten ihokarvojen poisto ja trimmaus

Olenko oikeassa, että olet sheivannut ihokarvojasi joskus? Tai ainakin harkitset muuttumista kävelevästä karvahässäkästä nykymieheksi? Oli miten oli, nykynaiset eivät enää…

Lue artikkeli
Miesten alapään ajelu ja sheivaus

Miesten alapään ajelu ja trimmaus

Luonnolliset häpykarvat ovat poissa muodista 💀 Miesten intiimialueen karvanpoisto ja trimmaus ei ole enää muutaman trenditietoisen valinta, vaan miehet ovat ottaneet…

Lue artikkeli
Trimmauksen tai sheivauksen jälkeinen kutina iholla.

Trimmauksen tai sheivauksen jälkeinen kutina iholla

Onko tämä tuttua: Lyhensit karvoja rinnasta ja kun laitoit paidan päälle, alkoi jumalaton pistely. Teit alakerran sheivauksen ja nyt muniasi…

Lue artikkeli

Kirjoita kommentti