Miesten alapään ajelu ja trimmaus

Näin tehdään oikeaoppinen miesten sheivaus

Luonnolliset häpykarvat ovat poissa muodista 💀

Miesten intiimialueen karvanpoisto ja trimmaus ei ole enää muutaman trenditietoisen valinta, vaan miehet ovat ottaneet sen osaksi arkirutiineitansa.

Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 65 % miehistä on joskus siistinyt alakarvoitustaan.

Eikä ihmekään, koska se tarjoaa kouriintuntuvia hyötyjä, kuten:

 1. Trimmatut tai jopa täysin karvattomat pelivehkeet nostavat tositoimissa tuntoherkkyyden kokonaan toiselle levelille.
 2. Iso osa naisista arvostaa siistittyä alakertaa itsellään ja miehellä. Joten mikset tekisi hänelle mieliksi?
 3. Tuoksut paremmalle. Lyhyt karvoitus ei säilö hien hajua niin tehokkaasti kuin malli wookie.
 4. En usko, että (häpy)karvan vetäminen suusta on seksikästä kenenkään mielestä.
 5. Karvojen lyhentäminen saa temmin näyttämään pidemmältä.
  👉 Ihan oikeasti.

Mutta samaan aikaan, kun trimmaaminen on yleistynyt miesten keskuudessa, myös alakerran vammojen määrä on moninkertaistunut.

Enkä ihmettele yhtään, pelkkä ajatuskin viedä teräviä esineitä munien läheisyyteen ei ole monen päiväunien kohde.

Haava kivespussissa ei tapa, mutta kyllä se näyttää pahalta. Onneksi pikkuhaavat parantuvat nopeasti – ja niiltä myös välttyy, kun tietää oikeat otteet.

Mikä hitto munakarvojen tehtävä sitten on?

Sen lisäksi että ne pitävät nopat lämpiminä ja ilmastoituina, on oletettu, että pelivehkeiden karvoitus on aikojen alussa kertonut naaraille, että kyseessä on lisääntymiskelpoinen uros.

Ja koska karvoitus on kehittynyt jo tuhansia vuosia sitten, ei se ihan tarpeeton ole vieläkään. Varsinkin naisilla ne antavat suojaa piparialueen limakalvoille.
– Vaikkakin aika monet naiset tykkäävät ajella tuon alueen ainakin osittain sileäksi.

Suurin osa meistä ei kuitenkaan enää elä kivikaudella, joten myös alakerrassa voi puhaltaa uusi raikas tuuli.

Olit sitten aloittelija tai mestari pallien parturoinnissa, tästä oppaasta löydät hyviä vinkkejä vieläkin parempaan suoritukseen. Ja keräät pisteet kotiin, kun on aika vähentää vaatetusta.

Nyt mennään asiaan:

Ekaksi, valitse karvojen ajoon oikeat pelit ja vehkeet

Alakerran iho – varsinkin palleissa – on ohutta ja herkkää. Silloin tarvitaan jotain spesiaalia.

Unohda partakone ja kuusitoistateräinen partahöylä. Niillä et saa aikaan parasta jälkeä ja pahimmassa tapauksessa joudut ensiapuosastolle, koska:

 • Partakonetta ei ole tehty karvanoppia varten ja se nappaa melko varmasti jossain vaiheessa kiinni munistasi niin että veri roiskuu.
 • Naamassa ja alakerrassa pelaavat eri joukkueet. Kun partakone siirtyy alakertaan, siihen tarttuu kokonaan uusi mikrobikanta. Ja kun sitten myöhemmin lyhennät partaa samalla koneella, hierot naamaasi potentiaalisia ihoärsytyksen siemeniä ja jopa raa-vituttavia taudinaiheuttajia, eli bakteereja.
 • Moniteräiset partahöylät aiheuttavat helpommin sisäänkasvaneita karvoja.
 • Eikä kannata unohtaa, että aina kun vetäiset partakoneella viiksikarvat pois, nenääsi kulkeutuu ei-niin-jännittävä pallihien tuoksu…

Eli mitä äskeisestä opimme? Käytä pelivehkeille (ja kaulasta alaspäin) omaa konetta, joka on mieluiten suunniteltu vähentämään haavoja, naarmuja ja ihon ärsytystä. Kuten – köhköh (häpeämätön puffi) – tämä miesten vartalotrimmeri.

Partahöyläksi kannattaa valita yksiteräinen versio. Moniteräiset nostavat karvan tupestaan turhan korkealle ja katkaisun jälkeen se voi palata syvälle ihon sisään. Tästä aiheutuu silloin tällöin ikäviä sisäänpäinkasvaneita karvoja.

Muitakin karvanpoistotapoja kuin koneajo ja höylääminen on olemassa ja niistä voit lukea täällä: miesten ihokarvojen poisto ja trimmaus.

Valmistele paikat ihokarvojen ajelua varten

Vaikka kuinka haluttaisi, ilman esivalmistelua ei kannata syöksyä sirkkeli suristen karvanoppien kimppuun.

Nyt on oikea hetki ottaa latauksesta paras vartalotrimmerisi ja lyhentää pisimmät karvat pois. Saksetkin toimivat tässä tilanteessa, tosin ne jättävät helposti epätasaisen jäljen ja aiheuttavat helposti verensyöksyn.

Jätä partakone tai marketeissa myytävät “trimmerit” pois laskuista, koska niitä ei ole oikeasti suunniteltu pelivehkeiden ajelemiseen.

Ellet sitten tykkää karvojen kiskomisesta ja verinaarmuista palleissa 😖

Miesten sheivaus jos mikään, on täyttä välineurheilua ja vain parhaat instrumentit takaavat parhaan lopputuloksen. Tarjoa pelivehkeillesi vain ykköslaatua.

Naarmuista puheen ollen:

Pidä trimmerin terä tarpeeksi kaukana ihosta pallien läheisyydessä

Aivan, ja tarkoitan mitä sanoin. Universumissa EI ole olemassa trimmeriä, joka jättäisi nyytit ilman verinaarmuja, jos viet laitteen kiinni pallien ihoon. Vaikka parilla kierroksella se onnistuisikin, lähes satavarmasti se kuitenkin tapahtuu. Kuten juuri ennen kuumia treffejä.

Mutta jatketaan; Aloita ajelu kuiva-ajona trimmerin pidemmällä ohjauskammalla ja etene niin lyhyeen malliin, johon olet tyytyväinen. 3-4 milliä on hyvä minimi.

Älä tee temmin juureen, siihen mistä puska alkaa, kovin selvää rajaa, vaan koeta häivyttää karvojen reuna. Muuten näyttää siltä, että kaverillasi on päässään karvahattu.

Muista kuitenkin, että liian lyhyt sänki voi tositoimissa ärsyttää partnerisi privapaikkojen herkkää ihoa.

Älä myöskään sheivaa nivusia suihkussa tai partavaahdon lävitse vartalotrimmerillä. Menetät silloin käsityksen ihon ja karvojen raja-alueesta, koska karvat liimaantuvat kosteina ihoa vasten.

Paras tuntuma trimmeriin ja nivusiin on kuiva-ajossa. Muita ihoalueita voit toki trimmata suihkussakin.

Useimmille riittää pelkkä trimmauskäsittely, joka tuottaa erittäin tyydyttävän lopputuloksen. Mutta jos haluat poistaa kaikki karvat tietyiltä alueilta – kuten maksimoidaksesi nopeuden ja aerodynamiikan – siirry suihkuun.

Sheivaus terällä on ainoa oikea tapa ajella pallit karvattomaksi

Lämmin vesi auttaa karvojen poistoa pehmentämällä jäljellä olevaa sänkeä ja puhdistamalla ihohuokoset. Se myös auttaa boltsejasi rentoutumaan ja roikkumaan löysästi. Älä koskaan sheivaa kuivaa ihoa.

Veden tulee olla sopivan lämmintä, mutta ei liian kuumaa, että se ärsyttää ihoasi, eikä niin kylmää, että pallit vetäytyvät piiloon eivätkä halua jatkaa yhteistyötä.

Muuten, jos pallit tuntuvat liian ryhdittömiltä lämpimän suihkun jälkeen, voit myös testata viileätä vettä. Se saattaa kiinteyttää pallit juuri sopivaksi operointia varten.

Suihkun jälkeen voit halutessasi levittää ajettavalle alueelle jotakin sopivaa pre-shavea, eli parranajon esivalmistelutuotetta. Se tekee ajosta miellyttävämpää ja suojaa ihoa haavaumilta. Pre-shave myös lisää partahöylän liukuvuutta. Kookosöljy on edullinen vaihtoehto, joka ei tuki terää.

Anna aineen vaikuttaa hetki ennen kuin levität partavaahtoa ajettavalle alueelle. Pre-shavea ei tarvitse huuhdella pois ennen ajoa.

Muuten, kierrä kaukaa aineet, jotka sisältävät “viilentävän”-ominaisuuden, kuten eukalyptusta tai mentolia. Alapäässä ne voivat kihelmöidä ja kutistaa pallit rusinaksi.

Näin sheivaat pallit ja temmin

Seuraavaksi levitä partavaahtoa tai -geeliä ajettavalle alueelle. Markkinoilla ei ole kovin montaa palleille tarkoitettua miesten sheivausvaahtoa, joten tarkoitukseen sopii mainosti peruspartavaahto – kunhan koostumus on neutraali, eikä “viilentävä”.

Partavaahtoa ei kannata annostella kourakaupalla, jotta näet mitä kohtaa olet höyläämässä. Kevyt kerros riittää.

Vinkki; Oma suosikkini on hiusten hoitoaine. Se pehmentää karvat sopivasti ja ne myös näkee ajaa helposti. Hoitoaine myös ”tylsyttää” terävät karvojen päät, joka taas vaikuttaa kutinaa ehkäisevästi.

Nappaa käteesi partahöylä. Taisin jo mainitakin, että yksiteräinen höylä on paras vaihtoehto tähän toimitukseen. Ja käytä aina terävää terää, koska se jättää karvaan leikkuupinnan, joka helpottaa sen kasvamista ulos ihosta.

Tällä hetkellä saattaa hieman hermostuttaa, mutta se on normaalia. Älä huoli, homma sujuu, kun etenet rauhallisesti ja ryömintävaihteella.

Hetki ei ole oikea, jos kylpyhuoneen oven takana on joku paukuttamassa omaa hätäänsä. Tai olet myöhässä treffeiltä.

Vedä ihoa tiukalle. Se tasoittaa rypyt ja juonteet ja tuo karvat paremmin esille. Tämä myös vähentää minimiin mahdollisuuden saada höylästä pipi.

Saatat huomata, että kivespussit ovat kuin Transformeri. Ne muuttavat muotoansa ja paikkaa jatkuvasti mukautuakseen lämpötilaan. Tästä syystä kävit lämpimässä suihkussa ensin.

Mutta toimituksen jännittävä ilmapiiri voi myös kutistaa kassit rusinaksi. Voit silloin tehdä ajelun lämpimässä suihkussa tai kylvyssä.

Voinko käyttää vartalotrimmeriä tässä vaiheessa?

Ei kannata. Trimmerin teräosa ilman ohjauskampaa ottaa kasseistasi senkan nopeammin kuin ehdit sanoa ai***tana 🩸 Sellaista vartalotrimmeriä ei ole vielä keksittykään, joka ei nappaisi kiinni palleista jossain vaiheessa.

Sori, jos tuhosin unelmasi. Niin se vaan on.

Hitaasti hyvä tulee – pallien sheivaaminen ei ole kiihdytyskisa

Käytä lyhyitä vetoja, ajele pieniä alueita kerrallaan ja huuhtele höylä usein, koska tukkeutunut terä ei leikkaa kovin hyvin. Älä paina liikaa. Pallien ajeleminen tasaisesti vie aikaa ja missaat helposti karvaisia kohtia, jos painat kaasua mutkissa.

Myötäkarvaan vai vastakarvaan? Hyvä kysymys, yleensä myötäkarvaan ajo vähentää ihoärsytystä, kun taas vastakarvaan vetely tekee kiiltävämmän ja sileämmän pinnan.

Aivan ekalla ajokerralla – tai jos karvojen viimeisestä ajelusta on kulunut kauan, ei ehkä kannata piinata nivusten ihoa vetelemällä vastakarvaan.

Mutta ihan oikeasti, kuka sieltä erottaa, mihin suuntaan ne karvat kasvavat..? Tässä tapauksessa tee niinkuin itsellesi on helpointa.

Temmin varteen jää usein yksittäisiä karvoja, joten voit vedellä surutta senkin alueen höylällä. Pienestä jännitystilasta ei ole tässä tapauksessa haittaa.

Ja jos olet päätynyt malliin “posliini”, eli täydelliseen munakarvojen poistoon, jatka ajoa myös puskaan ja muihin osiin. Olethan trimmannut karvat ensin tarpeeksi lyhyeksi, jotta partahöylä ei tukehdu karvahalvaukseen?

Muuten, en suosittele takarailon sheivaamista. Koska kun karvat alkavat kasvaa takaisin, niissä on tikarinterävät kärjet ja koet infernaalista anustuskaa seuraavat kaksi viikkoa. Se on oikeasti kuin siili persposkien välissä 😨

Jos bäcksterin karvattomuus on sinulle kynnyskysymys, paras ratkaisu on hoidattaa vako posliiniksi vahaamalla – mieluiten ammattimaisen vahaajan käsittelyssä, kuin pyytää kaverinpalvelusta.

Muussa tapauksessa voit hurauttaa alueen lyhyemmäksi (ei liian lyhyeksi) vartalotrimmerillä. Muista puhdistaa trimmeri kunnolla ajelun jälkeen.

Jälkihoito rauhoittaa ihoasi ja ehkäisee ärsytystä

Kun olet hulauttanut pelivehkeet vedellä, ajeltu iho on kuiva kuin korppu ja alkaa melko varmasti kohta kutiamaan. Jotta treffisi ei ihmettele, kun raavit liian innokkaasti muniasi, alakerran kosteustasapaino on palautettava.

Parhaita vaihtoehtoja ovat after shave -balsamit. Koeta löytää miedontuoksuinen tai tuoksuton tuote, jossa ei ole alkoholia. Aloe vera -pohjaiset after shavet ovat erinomaisia tähän tarkoitukseen.

Toinen hyvä vaihtoehto on peruskosteusemulsio, jota saa jokaisesta ruokakaupasta. Emulsio on parempaa kuin kosteusvoide, koska siinä ei ole niin paljon rasvaa – eli se imeytyy nopeammin ja sottaamatta.

Jotkut pöllyttävät vielä ajelun jälkeen talkkia muniinsa. Se estää tehokkaasti hikoilua, hiertymiä ja hajuja varsinkin kesällä ja saa paikat tuntumaan kuivilta. Marketeista ja apteekeista saa huokealla hinnalla hajutonta talkkia. Ja ei, munat eivät jää talkista valkoisiksi.

Älä käytä nivusiin…

 • Suihkutettavia perusdeodorantteja
 • Alkoholi- tai mentolipohjaisia partavesia

…koska ne kuivattavat ja ärsyttävät ihoasi.

Kun olet saanut PH-arvot balanssiin, muista vielä yksi tärkeä juttu: ympäristön siistiminen. Eli hoida irtokarvat pois lavuaarista ja lattialta. Säästyt monelta ongelmalta – varsinkin jos taloudessa asuu muitakin…

Ok, nyt pelivehkeesi ovat valmiina esiteltäväksi. Voin melkein lyödä vetoa, että kuka niitä pääseekin hypistelemään, ei pane pahakseen. Ja mitä tärkeintä, itsevarmuutesi on noussut seuraavalle levelille ja kehtaat heittää housut pois, kun tilanne sitä vaatii.

Toivottavasti tästä oppaasta oli hyötyä – kommentoi alle, jos tulee kyssäreitä tai muuta sanottavaa.

Kiitos kun luit ja hyviä ajeluja!

PS. Jos olet menossa parin päivän sisällä uimaan, älä ajele karvoja. Merivesi, kloori ja hiekka voivat kirpaista ikävästi haaroista.

PPS. Nappaa täältä mukaasi isojen poikien vartalotrimmeri, jolla pidät pelivehkeet ja muut paikat timmikunnossa. Nyt -20 % ALEssa.

Muutama hyvä kysymys alapään ajamisesta:

En suosittele alapääkarvojen ajoa höylällä päivittäin tai edes joka toinen päivä – se vain huonontaa ihoa. Pidä vaikka viikko väliä seuraavaan kertaan.

Ohjauskammalla varustetulla vartalotrimmerillä ajelua voi harrastaa vaikka joka päivä, jos siltä tuntuu. Hoida kuitenkin paljaaksi ajeltua ihoa kuten yllä jo kerrottiin. Eli kosteutus tarpeen mukaan.

Usein nivusten haavat näyttävät pahemmilta kuin ovat, joten ei hätää. Näin hoidat haavat alapäässä.

Huuhtele alue viileällä vedellä ja käytä puhdasta nenäliinaa tai sideharsoa, niin että alue kuivuu ja suurin osa verenvuodosta loppuu. Desinfiointiaine, jos sellaista löytyy, supistaa puhdistamisen ohella tehokkaasti verisuonia ja vähentää veren valumista.

Voit käyttää jääpalaa haavan päällä, jos verenvuoto ei meinaa loppua. Samoin alunapuikon ja huulirasvan on todettu tyrehdyttävän vuotoa. Käytä puhdasta rasvaa!

Pienet viillot ja nirhaumat kiveksissä ja muissa intiimipaikoissa paranevat onneksi yleensä helposti.

Jos veren valuminen ei kuitenkaan meinaa loppua tai alue tulehtuu, joudut valitettavasti näyttämään muniasi (terveydenhuollon) ammattilaiselle.

Vaikka missään ei suoranaisesti kielletä käyttämästä karvanpoistovoiteita munille, en lähtisi läträämään niiden kanssa. Karvanpoistoaineet ovat vahvoja kemikaaleja ja “sulattavat” ihon alla olevia osia (keratiinia).

Ei kuulosta kovin kivalta, jos niitä pitäisi sivellä vauvantekovehkeisiin.

Punoitus ja muu lievä ärsytys häviävät yleensä itsestään vajaassa viikossa.

Tässä joitakin juttuja, joita voit tehdä ärsytyksen lievittämiseksi:

 • Liota paikkoja lämpimässä kylvyssä.
 • Taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä sen sijaan että hieroisit sitä.
 • Levitä aloe vera -geeliä tai muuta ihoystävällistä voidetta ihollesi. Myös Bepanthen on jees.
 • Vältä ärsyyntyneiden alueiden ajoa, kunnes iho on parantunut.

Jos haluat päästä ihon kutinasta ja ärsytyksestä kokonaan eroon, käytä vain vartalotrimmeriä ja ohjauskampaa.

Lisää hyvää infoa löydät tästä artikkelista: Trimmauksen tai sheivauksen jälkeinen kutina iholla

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Miesten ihokarvojen ajelu ja sheivaus

Miesten ihokarvojen poisto ja trimmaus

Olenko oikeassa, että olet sheivannut ihokarvojasi joskus? Tai ainakin harkitset muuttumista kävelevästä karvahässäkästä nykymieheksi? Oli miten oli, nykynaiset eivät enää…

Lue artikkeli
Trimmauksen tai sheivauksen jälkeinen kutina iholla.

Trimmauksen tai sheivauksen jälkeinen kutina iholla

Onko tämä tuttua: Lyhensit karvoja rinnasta ja kun laitoit paidan päälle, alkoi jumalaton pistely. Teit alakerran sheivauksen ja nyt muniasi…

Lue artikkeli
Kainaloiden hikoilu miehillä

Kainaloiden liikahikoilu – nämä vinkit auttavat

Kainaloiden hikoilu. Siinäpä aihe, johon jokainen mies voi samaistua. Kuvittele että olet treffeillä, aurinko paistaa ja tunnet olevasi tosi alfa…

Lue artikkeli

7 kommenttia

 1. Miksu 19.7.2022 klo 08:24

  Tämä olisi pitänyt opettaa jo koulussa

  • Tore 27.7.2022 klo 10:29

   Ehdottomasti ja nimenomaan täysin samaa mieltä.

 2. AaroN 21.7.2022 klo 08:31

  Harvinaisen hyödyllinen opas. Kokeilin joskus lyhentää pallikarvoja partakoneella, mutta se päättyi verilöylyyn. Sen jälkeen en kokeillut koko touhua enään uudestaan. Mutta nyt onnistui hienosti 😀 Kiitos! Tästä hyvästä tilaan trimmerin teiltä.

  • Tore 27.7.2022 klo 10:18

   Kiitos AaroN! Kiva kuulla, että ohjeista oli hyötyä 👍

  • Liittymät 22.1.2023 klo 16:53

   Letkeää menoa 😄

 3. Don 22.9.2022 klo 15:25

  Miten näin vakavasta asiasta saa näin letkeetä luettavaa :DDDDD

  • Tore 23.9.2022 klo 12:51

   Kiitos kommentista D 👍

Kirjoita kommentti